Suomen mestari on Rauman Lukko – kaikki seurat onnistujia

12.5.2021
Suomen mestari on Rauman Lukko – kaikki seurat onnistujia

Jääkiekon Suomen mestariksi kruunattiin Rauman Lukko. Koko Liigan puolesta onnittelemme Lukkoa, joka hienossa finaalisarjassa kohtasi TPS:n. Onnittelut TPS:lle hopeasta sekä Helsingin IFK:lle pronssimitaleista.

Jääkiekkokausi 2020-2021 vietiin läpi poikkeusolosuhteissa, mikä teki kaudesta omalla tavallaan historian raskaimman. Kauteen lähdettiin jo taloudellisesti takamatkalta edellisen kauden keskeydyttyä kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Kauden alussa yleisörajoitukset asettivat lisähaasteen seurojen taloudelle. Kaikkialla erinomaisesti toteutettujen turvallisuustoimien johdosta koronaviruksesta ei ottelutapahtumissa kuitenkaan aiheutunut ongelmia.

Joulukuussa koko Liiga-yhteisö joutui vielä kovempaan testiin, kun yleisötilaisuudet kiellettiin kokonaan. Tässä tilanteessa seurojen oli entisestään kiristettävä sopeutustoimia, ja samalla teimme kaikki yhdessä erilaisia toimia kassavirtojen turvaamiseksi. Otimme yhteisesti myös digiloikan tarjoamalla faneille uusia tapoja osallistua oman seuransa toimintaan, ja samalla Liiga-yhteisön omissa kokouksissa siirryttiin kiihtyvällä vauhdilla virtuaaliaikaan.

***

Kauden nyt päättyessä voidaankin todeta kaikkien Liiga-seurojen onnistuneen erittäin haastavassa tilanteessa säilymään toimintakykyisinä sekä turvaamaan toimintansa jatkuvuuden. Seurayhteisöjen alueilleen tuoman ilon ja elinvoiman lisäksi tällä on suuri merkitys koko suomalaisen huippukiekon tulevaisuudelle.

Kuluneesta kaudesta on suuri syy kiittää useita tahoja:

  • Pelaajat, valmentajat, huoltajat, tuomarit ja kaikki muut urheilun arkea elävät joutuivat sopeutumaan jatkuvaan epävarmuuteen nopeiden muutosten keskellä ja samalla rajaamaan omaa arkielämäänsä entistäkin tiukemmin urheilun ehdoille.
  • Seurojen ja alueiden vastaavat lääkärit olivat koko kauden ajan suureksi avuksi turvallisuustoimien suunnittelun ja toteutuksen lisäksi silloin, kun joukkueissa oli havaittu altistumisia tai tartuntoja. Nämä tilanteet tulivat aina yllättäen, ja kellonajasta riippumatta saimme nopeasti jatkotoimista päättämiseen tarvittavat asiantuntijalausunnot.
  • Yleisö ja yhteistyökumppanit osoittivat lukuisin eri tavoin sen, kuinka suuri merkitys Liiga-seuroilla heille on. On täysin selvää, että ilman tällaista sitoutumista ja yhteistyötä tilanne olisi nyt huomattavasti vakavampi. Toivomme kaikki, että ensi kaudella voimme taas kokea kiekkoelämyksiä yhdessä.

***

Kauden aikana olemme yhdessä seurojen kanssa selvinneet ennen näkemättömistä haasteista ja saman aikaisesti suunnanneet katseemme tulevaan päivittämällä Liigan strategiaa ja tavoitteita seuraaville vuosille. Tästä onnistumisesta kuuluu kiitos kaikille seuroille ja niissä työskenteleville huippuammattilaisille. Olkaa ylpeitä siitä, mitä olette saaneet aikaiseksi.

Toivotamme koko Liiga-yhteisölle hyvää kesää, ja tilanteen niin salliessa kannustamme taas yhteisten elämysten pariin – lätkän tapaan myös muu urheilu, kulttuuri ja tapahtumat ovat parasta paikan päällä.

Heikki Hiltunen
Puheenjohtaja
Jääkiekon SM-liiga Oy

Riku Kallioniemi
Toimitusjohtaja
Jääkiekon SM-liiga Oy


---
Published by: Aija Saha