HIFK on hankkinut yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltzin

16.6.2021
HIFK on hankkinut yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltzin

Schmaltz on solminut yksivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa. (Picture: jpellava)

27-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja Jordan Schmaltz siirtyy HIFK:hon yksivuotisella sopimuksella. Pelaajalta löytyy kokemusta NHL:stä 43 ottelun verran.

Uransa Pohjois-Amerikassa tähän mennessä tehnyt Schmaltz pelasi päättyneellä kaudella Arizona Coyotesin AHL-joukkueessa Tucson Roadrunnersissa 30 ottelua tehopisteillä 2+4=6. St. Louis Blues varasi puolustajan ensimmäisellä kierroksella numerolla 25 vuonna 2012, mutta NHL-ura jäi mieheltä kuitenkin 43 ottelun pituiseksi. Schmaltz on pelannut viime vuodet pääasiassa AHL:ssä, jossa otteluita on uralla kertynyt yhteensä 261 tehopistein 20+98=118. Schmaltz saapuu ensi kaudeksi ensimmäistä kertaa Europpaan pelaamaan.

- Olemme etsineet rightin puolen kiekollista pakkia ja pelaajaa, jolla on selkeä suunnitelma miksi tulla HIFK:hon ja Suomeen. Hänellä on iso tavoite palata vielä NHL:aan ja uskomme, että voimme auttaa toisiamme: hän on se mitä olemme etsineet, ja hän uskoo, että me pystymme tarjoamaan oikean ympäristön hänen uralleen juuri nyt, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoo.


---
Published by: Henri Niemelä