Pelicans vahvistaa rivejään Teemu Erosella

17.6.2021
Pelicans vahvistaa rivejään Teemu Erosella

Pelicansin puolustukseen saapuu ensi kaudeksi nimekäs vahvistus. (Picture: Tomi Natri)

Liigan seuraajille tuttu puolustaja Teemu Eronen nähdään ensi kaudella Lahden Pelicansin paidassa. 30-vuotiaan puolustajan sopimus kattaa ensi kauden ja sisältää lisäksi option kaudesta 2022-23.

Viime kaudella Eronen kiekkoili Ruotsissa sekä korkeimmalla että toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Puolustaja aloitti kauden SHL:ssä Växjö Lakersissa pelaten 30 ottelua tehopistein 2+2=4. Sieltä Erosen matka jatkui HockeyAllsvenskaniin ja IF Björklöveniin, jossa otteluita kertyi kaiken kaikkiaan 35 tehopisteillä 1+11=12. Eroselta löytyy ulkomailta kokemusta Ruotsin lisäksi myös Venäjältä KHL:stä kolmelta kaudelta. Liigan seuraajille puolustaja on tuttu Jokereiden ja HIFK:n paidasta. Edellisen kerran Eronen nähtiin Liigassa kaudella 2018-19 HIFK:ssa , jolloin hän sijoittui puolustajien pistepörssissä neljänneksi.

Liigassa Eronen on tehnyt kymmeneen kauteen ja reiluun 400 otteluun tehopisteet 56+147=203. St. Louis Bluesin varaus vuodelta 2011 on edustanut Suomea sekä junioreiden että aikuisten maajoukkueissa. Leijonissa Eronen on pelannut yhteensä 20 ottelua tehopisteillä 1+2=3.

- Eronen on hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja, joka tuo joukkueeseemme taitoa ja kokemusta. Eroselle on kaavailtu myös selkeää roolia ylivoimapuolustajana, jossa hänen parhaat ominaisuutensa pääsevät esiin, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo.


---
Published by: Henri Niemelä