Kärpät kaatoi HIFK:n Humalojan jatkoaikamaalilla – semifinaalisarja tasan

5.4.2018
Kärpät kaatoi HIFK:n Humalojan jatkoaikamaalilla – semifinaalisarja tasan

Torstain osuma oli Miska Humalojalle playoffsien ensimmäinen. (Kuva: Tomi Natri)

Kärpät tasoitti semifinaalisarjan HIFK:ta vastaan torstaina Helsingissä. Oululaiset nousivat päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalla ohi. Voittomaalista lähes 8000 katsojan edessä vastasi Miska Humaloja.

HIFK–Kärpät 3–4 JA (1–0, 2–1, 0–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

HIFK tuli kotikaukaloonsa isännän ottein ja kiekko löytyikin Kärppien maalista jo vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Upeasta osumasta vastasi tähtipuolustaja Miro Heiskanen. Osuma oli Heiskaselle playoffsien toinen. Avauserä enteili lämmintä iltaa – kaukalossa nähtiin useita viiden kahden minuutin rangaistuksen lisäksi useita pieniä torikokouksia.

Kärpät aloitti toisen erän räväkästi, kun Kristian Vesalainen iski tasoituksen ainoastaan 25 pelisekunnin jälkeen. Kavennusmaalista huolimatta HIFK määräsi tahdin toisessa erässä. Helsinkiläiset karkasivat Erik Thorellin ja Oliwer Kasken ylivoimamaaleilla jo 3–1-johtoon. Osumien myötä Malinen merkkautti iltaansa kaksi syöttöpistettä täyteen.

Päätöserässä Kärpät näytti sitkeytensä ja nousi kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalle. Oululaiset saivat toisen erän tavoin vahvan alun, kun kapteeni Lasse Kukkonen iski kavennuksen ainoastaan minuutin ja kolmen sekunnin pelin jälkeen. Oululaisten tasoitus syntyi ajassa 49.44, kun Julius Junttila iski kiekon upeasti ylänurkkaan ohi Kevin Lankisen.

Jatkoaika ratkesi jälleen Kärppien hyvään erän alkuun. Miska Humaloja iski ottelun voittomaalin ajassa 61.43. Osuman alustivat illan kolmannen syöttöpisteensä merkkauttanut Ville Leskinen ja Juha Koivisto. Leskisen ohella Kärppien pistekärki oli Vesalainen, joka merkkautti kasvattajaseuraansa vastaan pisteet 1+1. HIFK:sta Jarkko Malinen alusti kaksi osumaa.

Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet kerran vieraskaukalossa, voitot ovat tasan 1–1. Semifinaalisarjan kolmas ottelu on ohjelmassa Oulussa lauantaina 7.4.

* * *

>> Oulun Energia Areena täyttyy kovaa vauhtia – hanki liput lauantaille


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen