NHL:n varaustilaisuus lähestyy – tässä ovat kuumimmat Liigasta tutut nimet

21.6.2018
NHL:n varaustilaisuus lähestyy – tässä ovat kuumimmat Liigasta tutut nimet

Rasmus Kupari (vas.), Jesperi Kotkaniemi ja Niklas Nordgren kuuluvat juhannuksen NHL-varaustilaisuuden mielenkiintoisimpiin suomalaisnimiin.

Jääkiekkomaailman katseet kiinnittyvät juhannusviikonloppuna Yhdysvaltain Dallasiin, jossa järjestetään NHL:n perinteinen varaustilaisuus. Perjantaina 22.6. julkistetaan avauskierroksen varaukset, lauantaina loput tulevaisuuden huippunimet. Katso, kuinka korkealla odotukset ovat Liigasta tuttujen suomalaispelaajien osalta.

Ässien Jesperi Kotkaniemi on suomalaispelaajien ykkösnimi draftissa. Euroopan sarjoissa viime kaudella pelanneiden vertailussa Kotkaniemi on arvioitu parhaaksi keskushyökkääjäksi sijalle kuusi. Tulokaskaudellaan 17-vuotias porilainen kokosi runkosarjassa 29 (10+19) pistettä. Parhaan tulokaspelaajan äänestyksessä Kotkaniemi sijoittui toiseksi TPS:n Petrus Palmun jälkeen. Kausi huipentui U18-ikäluokan maailmanmestaruuteen.

Kärppien Rasmus Kupari pelasi myös mainion tulokaskauden mestarijoukkueen kivikovassa kokoonpanossa. Kotkan Titaanien kasvatti pelasi vuodenvaihteessa jo Nuorten MM-kisoissa ja juhli kauden päätteeksi alle 18-vuotiaiden MM-kultaa. Kupari on eurooppalaispelaajien vertailussa sijalla 11 NHL Central Scoutingin listalla.

HIFK:n Niklas Nordgren voitti U18 MM-kisojen maalikuninkuuden ja debytoi myös Liigassa. Toukokuun alussa 18 vuotta täyttänyt Nordgren on arvioitu eurooppalaiskenttäpelaajien listalla sijalle 21.

Puolustajista KooKoon kaksikko Peetro Seppälä ja Santeri Salmela muodostaa suomalaispelaajien kärkiduon. Kumpikin pelaaja oli mukana myös U18-kultajoukkueessa. Salmela teki Liiga-debyyttinsä jo kaudella 2016–17 ja esiintyi kuluneella kaudella KooKoo-paidassa 31 ottelussa. Seppälän ensiesiintyminen oranssimustissa tapahtui joulukuussa 2017.

Tulevalla kaudella Liigassa debytoivista pelaajista mielenkiintoisiin nimiin kuuluvat Lukon kanssa sopimuksen tehnyt hyökkääjä Linus Nyman ja Pelicansiin liittyvä tshekkiläinen maalivahtilupaus Jakub Skarek. Nyman teki viime kaudella Kanadan pääjunioriliigoihin kuuluvassa OHL:ssä 67 ottelussa 85 pistettä. Skarek puolestaan on arvioitu Euroopassa pelanneiden maalivahtien listalla peräti sijalle kaksi. Kärppien maailmanmestarivahti Justus Annunen on maalivahtilistauksen neljännellä sijalla.

NHL Central Scoutingin draft-raportti 2018

Kenttäpelaajat / Eurooppa

6 Jesperi Kotkaniemi (H), Ässät
11 Rasmus Kupari (H), Kärpät
21 Niklas Nordgren (H), HIFK
28 Jesse Ylönen (H), Pelicans
35 Kristian Tanus (H), Tappara
36 Lenni Killinen (H), Ässät
38 Peetro Seppälä (P), KooKoo
57 Santeri Salmela (P), KooKoo
58 Arttu Nevasaari (H), TPS
61 Jerry Turkulainen (H), JYP
64 Toni Utunen (P), Tappara
70 Patrik Siikanen (H), Blues U20
102 Otto Kivenmäki (H), Ässät
107 Aatu Luusuaniemi (H), SaiPa
108 Robert Arrak (H), Sport
109 Kristjan Kombe (H), HPK U20
114 Aleksi Halme (H), Jokerit KHL
116 Juuso Ketola (P), Ässät
118 Zdenek Sedlak (H), Kärpät U20
119 Severi Lahtinen (H), Pelicans
123 Eetu Päkkilä (H), Kärpät
128 Joonas Oden (H), KooKoo

Kenttäpelaajat / Pohjois-Amerikka 2017–18

18 Sampo Ranta (H), Sioux City USHL
89 Linus Nyman (H), Lukko
143 Saku Vesterinen (P), KalPa
179 Mikael Hakkarainen (H), Muskegon USHL

Maalivahdit / Eurooppa

2 Jakub Skarek, Pelicans
4 Justus Annunen, Kärpät
12 Jere Huhtamaa, Blues U20
13 Filip Lindberg, TUTO FIN-2

Maalivahdit / Pohjois-Amerikka 2017–18

26 Daniel Lebedeff, Janesville NAHL


---
Julkaisija: Antti Seppänen