Ilves julkisti uusia pelaajasopimuksia – Ville Kolppanen maalille, Kalle Maalahti puolustukseen

3.4.2019
Ilves julkisti uusia pelaajasopimuksia – Ville Kolppanen maalille, Kalle Maalahti puolustukseen

Ilves on tehnyt uusia pelaajasopimuksia kaudelle 2019–20. Uusina pelaajina ensi kauden joukkuetta vahvistavat Ville Kolppanen, Eetu Mäkiniemi, Santeri Hatakka, Kalle Maalahti ja Antti Saarela.

Maalivahti Ville Kolppanen palaa Ilvekseen 1+1-vuotisella sopimuksella. Toisena maalivahtina joukkueeseen liittyvän Eetu Mäkiniemen sopimus on 2+1-vuotinen. Puolustaja Santeri Hatakka siirtyy Ilvekseen 2+1-vuotisella sopimuksella ja Kalle Maalahti 1+1-vuotisella sopimuksella. Hyökkääjä Antti Saarelan sopimus on 2+1-vuotinen.

Ville Kolppanen siirtyi kaudella 2013-14 tekemänsä läpimurron jälkeen Ilveksestä KHL-seura Neftekhimik Nizhnekamskiin, jonka riveissä hän pelasi kolme kautta. Kahdella viime kaudella Kolppanen edusti Ruotsin pääsarjassa pelaavaa Rögle BK:ta.

– Kolppanen on erittäin kilpailullinen maalivahtityyppi, ja uskomme hänen lukeutuvan Liigan kärkimaalivahteihin ensi kaudella. Aiempina Ilves-vuosinaan Ville kuului kannattajien suosikkeihin, joten on hienoa saada hänet takaisin Tampereelle, kommentoi Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

19-vuotias maalivahti Eetu Mäkiniemi ja 18-vuotias puolustaja Santeri Hatakka siirtyvät Jokereista Ilvekseen 2+1-vuotisilla sopimuksilla. Kuluneella kaudella Mäkiniemi pelasi Mestistä Kiekko-Vantaan joukkueessa, Hatakka Jokerien Nuorten SM-liigajoukkueessa.

– Eetu Mäkiniemi on isokokoinen tulevaisuuden maalivahti, joka näki Ilveksen parhaana mahdollisena paikkana kehittyä. Pitkä sopimus antaa myös seuralle mahdollisuuden kehittää pelaajaa. Hatakan monivuotinen sopimus takaa myös pitkäjänteisen kehitystyön. Puolustajan kilpailullisuus, kamppailuhalukkuus ja erinomainen luistelukyky antavat vahvat eväät nykyjääkiekon vaatimuksiin ja mahdollistavat pelaajan kehittymisen tulevaisuuden huippupelaajaksi, Risto Jalo sanoo.

27-vuotias puolustaja Kalle Maalahti siirtyy Ilvekseen SaiPasta. Maalahti on pelannut Liigassa 272 ottelua pistein 17+73=90.

– Maalahden ura on ollut vahvassa nousussa viimeiset pari vuotta. Uskomme, että hän pystyy ottamaan Ilveksessä jälleen seuraavan askeleen kehityksessään. Monipuolisena puolustajana hän pystyy tuomaan kiekolliseen peliimme lisää vaihtoehtoja ja pelaamaan sekä ylivoimaa että alivoimaa, Risto Jalo näkee.

17-vuotias hyökkääjä Antti Saarela siirtyy Ilvekseen Lukosta. Hän pelasi tällä kaudella Lukon paidassa 24 ottelua pistein 2+8=10.

– Saarela on erinomainen kahden suunnan luisteluvoimainen ja kilpailullinen hyökkääjä, joka on nuoresta iästään huolimatta jo pelannut Liigassa. Uskomme, että hän on valmis kasvavaan vastuuseen jo ensi kaudella, sanoo Jalo.

* * *

Ilves tiedotti lisäksi, että Timo Koskela aloittaa seuran urheilujohtajana elokuussa. Pitkäjänteiseen kehitystyöhön valitun ja sitoutuneen Koskelan sopimus Ilveksen urheilujohtajan roolissa on 3+1-vuotinen.

Ilveksen sopimuspelaajat 2019-20
Tilanne 3.4.2019

Maalivahdit
Ville Kolppanen (2020+1)
Eetu Mäkiniemi (2021+1)

Puolustajat
Santeri Hatakka (2021+1)
Oskari Laaksonen (2021)
Elias Laitamäki (2020)
Kalle Maalahti (2020+1)
Nikolas Matinpalo (2021)
Jarkko Parikka (2020)
Tuomas Salmela (2020)
Olli Vainio (2020)

Hyökkääjät
Joose Antonen (2021)
Topias Haapanen (2020)
Joona Ikonen (2022)
Roby Järventie (2020)
Teemu Lepaus (2021)
Panu Mieho (2020)
Miro Nalli (2020+1)
Teemu Rautiainen (2020)
Arttu Ruotsalainen (2022)
Antti Saarela (2021+1)
Eero Savilahti (2020)
Eemeli Suomi (2021)
Samuli Vainionpää (2020+1)


---
Julkaisija: Antti Seppänen