Eemeli Suomi yllättyi luisteluvauhdistaan – ”Olisiko mittausvirhe?”

25.12.2020
Eemeli Suomi yllättyi luisteluvauhdistaan – ”Olisiko mittausvirhe?”

Eemeli Suomi on tuttu näky myös vastustajan maalin edessä. (Kuva: Juuso Pellava)

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi on pelaamassa jälleen vahvaa kautta. Hän on koko Liigan pistepörssissä kolmantena, mutta löytyy kärkipäästä myös muista tilastoluokista.

Suomi on ollut koko Liigan toiseksi ahkerin maskimies heti Tapparan Jiri Smejkalin jälkeen. Suomi on ollut Wishockey-datan mukaan maskissa tällä kaudella yhteensä 50 kertaa. Hän pitää Ilveksen sisäisessä tilastossa ylivoimaista kärkipaikkaa, sillä seuraavana oleva Panu Mieho on linnoittautunut maalin eteen 23 kertaa.

- Ei asiasta ole erikseen sanottu, mutta tykkään häärätä lähellä maalia. Luulen, että tilastoissa näkyy myös se, että olen ylivoimalla päätymiehenä, niin silloin tulee oltua paljon myös maskissa, arvioi Suomi tilastolukemia.

Jos maskimäärä ei tullut Suomelle yllätyksenä, niin luistelutilasto yllätti pelurin. Suomella on nimittäin Ilveksen kovin maksimivauhti (38,37) tältä kaudelta ja se riittää koko Liigan tilastoissakin kymmenennelle sijalle.

- Luistelu on ollut sellainen ikuinen kehityskohde ja olen yrittänyt sitä parantaa sekä tehdä hommia sen eteen. Olisiko mittausvirhe, että jossain pelissä olisi mennyt noin lujaa. Vähän kyllä yllätyin, Suomi heittää.

Ilveksen kausi jatkuu sunnuntaina 27.12., kun Ilves matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi.


---
Julkaisija: Salttu Forsström