Tulikuuman TPS:n Markus Nurmi: ”Itseluottamusta löytyy”

26.1.2021
Tulikuuman TPS:n Markus Nurmi: ”Itseluottamusta löytyy”

Markus Nurmi kuuluu TPS:n luottopelaajiin. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS on tällä hetkellä todella kovassa vedossa. Joukkueella on neljän ottelun voittoputki päällä. Hyvä vire jatkuu pitemmällekin: viimeiset 16 ottelua ovat tuoneet 15 kertaa pisteitä. Vain yhdessä pelissä TPS on hävinnyt varsinaisella peliajalla tuon ajanjakson aikana.

– En kyllä muista, milloin olisi näin hyvin mennyt. Ei varmaan ihan lähiaikoina. Tuo tilasto kuulostaa kieltämättä aika hurjalta, yksi TPS:n menestyksen luottomiehiä, Markus Nurmi, sanoi.

– Itseluottamusta tuollaiset tulokset tuovat. Ja itseluottamusta löytyy. Olemme puolustaneet hyvin, se on ehkä yksi syy, miksi meillä on viime ajoilta niin paljon voittoja ja vähän tappioita.

Nurmi on oikeassa. TPS on päästänyt viidessä viimeisessä ottelussaan vain viisi maalia varsinaisella peliajalla. Eli yhden maalin per peli.

– Ei ole paljon mennyt omiin. Hyvin ovat maalivahtimme pelanneet, Nurmi kiittelee.

Nurmen oma kausi on ollut mainio. Koko Liigan pistepörssissä hän on noussut kolkuttelemaan kärkipäätä. Tehot ovat 12+9=21 tällä hetkellä – rangaistusminuutteja on vain kaksi, joten mies on pysytellyt hyvin kentällä.

– Tietysti menestys ilahduttaa, peli kulkee hyvin. Onhan tämä hieno homma, kun vertaa viime kauteen. Minulle kausi on ollut toistaiseksi hyvä. Olen saanut pelata hyvien kavereitten kanssa kärkiketjuissa, Nurmi kehuu joukkuekavereitaan.

Tällä viikolla kaksi viime aikoina hyvin pelannutta joukkuetta kohtaa – kahdesti. Perinnejoukkueet TPS ja HIFK iskevät yhteen ensin keskiviikkona Turussa ja sitten perjantaina Helsingissä.

– Niitä vastaan on aina mukava pelata. Vähän ylimääräinen tunnelataus tulee, kun HIFK on vastassa. Pelaamme kaksi kertaa perättäin vastakkain, joten tulee vähän pleijarit mieleen… keskiviikkona haetaan ehkä asetelmia ja perjantaina jatketaan siitä, ennakoi Nurmi.

Liigakautta pelataan juuri nyt tiukalla rytmillä. Se, että pelejä tulee jatkuvasti, ei haittaa Markus Nurmea. Sitä varten on harjoiteltu hyvin.

– Pelitahti ei mitenkään hirvitä. Kiva päästä pelaamaan, sehän on mukavaa hommaa! Mieluummin sitä pelaa kuin pelkästään harjoittelee. Kyllä sitä harjoittelua ehdittiin tämän kauden aikana tehdä paljon.

TPS:n viime kauden heikot otteet ovat vain kaukainen muisto, niin Nurmella kuin muillakin viime kauden pelaajilla. Vaikka peli kulkee nyt hyvin, sijoitus sarjassa on mukavasti kuudes, pysyvät tavoitteet edelleen maltillisina.

– Kyllä minä näkisin, että suora play-off -paikka olisi meille aika realistinen tavoite. Kuitenkin se olisi iso tavoite, kun vertaa viime kauteen. Silloin ei päästy lähellekään sellaista sijoitusta, Nurmi sanoo.

– Eli se olisi se tavoite, jonka joukkueelle tässä vaiheessa asetan: suora paikka play-offeihin.

Nähtäväksi jäädään, jatkuuko TPS:n voittoputki tällä viikolla. Kaksi kertaa vahvassa kunnossa oleva HIFK vastassa – tulosten jälkeen nähdään, voiko TPS ja Markus Nurmi lähteä viikon hengähdystauolle edelleen voittoputkessa.


---
Julkaisija: Jukka Malm