Lukon Daniel Audette: ”Haluan pelata parasta peliäni, kun playoffsit alkavat”

25.3.2021
Lukon Daniel Audette: ”Haluan pelata parasta peliäni, kun playoffsit alkavat”

Kuva: Elmeri Elo

Daniel Audette on vahva ehdokas voittamaan ensimmäisellä kaudellaan Suomessa Liigan pistepörssin. Hän kertoo viihtyneensä voittavassa joukkueessa.

Liigassa vietetään runkosarjan viimeisiä viikkoja. Lukko tavoittelee tosissaan runkosarjan ykkössijaa, ja katseita on jonkin verran suunnattu jo playoffseihin.

– Tämä on jännittävää aikaa. Kausi on ollut pitkä ja koronan takia hankala. On kuitenkin jännittävää, että playoffsit lähestyvät ja pääsemme pelaamaan niitä, sanoo Lukossa ensimmäistä kauttaan pelaava Daniel Audette.

Lukko on kuulunut Liigan suurimpiin suosikkeihin koko kauden ajan. Audette on hyvin tietoinen siitä, että Raumalla on janottu menestystä kauan. Mestaruudestakin tulee tänä keväänä kuluneeksi 58 vuotta.

– Olen kuullut siitä. Tämä taitaisi olla myös ensimmäinen kerta, kun olisimme ykkösiä runkosarjassa. Se olisi myös hienoa, Audette sanoo.

Audette oli tälle kaudelle yksi Lukon ehdottomista kärkihankinnoista. Hän on tyytyväinen uransa ensimmäiseen kauteen Euroopassa.

– Kausi on ollut hyvä. On ollut hienoa pelata voittavassa joukkueessa. Olemme pelanneet hyvin. Kesti jonkin aikaa tottua erilaiseen peliin, mutta kunhan totuin siihen, on peli tuntunut hyvältä, sanoo Audette jatkaen kaikille pohjoisamerikkalaisille tutuista alkukauden haasteista.

– Peli on erityylistä. Trapia on enemmän keskialueella ja jää on isompi. Pieniä juttuja, ja kun niihin tottui, peli alkoi tuntua normaalilta.

Täysin ummikkona Audette ei Raumalle saapunut. Siinä, missä seurojen hankinnoista vastaavat henkilöt pyrkivät ottamaan pelaajista selville ennen sopimusten tekoa kaiken mahdollisen, toimivat pelaajat aivan samoin ottaessaan selvää, millainen ympäristö odottaisi kohteessa.

– Juttelin Sebastien Revon kanssa ennen tänne tuloani, ja hän kertoi, millainen tilanne täällä olisi. Pelasin hänen kanssaan hetken aikaa Springfieldissä. Hän kertoi sisäpiirin juttuja siitä, mitä odottaa, Audette valottaa.

Myös siihen tuli valmistauduttua, mitä kaikkea voisi odottaa kaukalon ulkopuolella.

– Suurin yllätys oli se, kun tulin tänne kesällä, että aurinko paistoi aamukahteen asti! Vastakohta oli sitten pimeys talvella! Tiesin, että täällä olisi tällaista, mutta oli aivan eri juttu kokea se itse. Nyt on hienoa, kun auringonvalo on palannut, Audette naurahtaa.

Odotukset kaukalossa tapahtuvien asioiden suhteen ovat taas kohdanneet molemmin puolin. Audette saa itsestään paljon irti Lukon pelitapaan nojaten, ja Audetten tehot ovat osaltaan auttaneet joukkuetta voittamaan.

– Tyyliimme kuuluu pitää kiekkoa mahdollisimman paljon, luistella sen kanssa ja luoda paikkoja. Se on mukava tapa pelata. Saan luistella paljon kiekon kanssa, ja sitä varmasti jokainen pelaaja haluaa tehdä. Se on minun tyylistäni kiekkoa.

– Yritin tulla tekemään tulosta, ottaa isoa roolia hyökkäyksessä ja tehdä niin paljon pisteitä kuin vain voisin.

Olet sen verran korkealla pistepörssissä, että voimme varmaan sanoa, että olet tässä onnistunut?

– Luulen niin. On ollut ylä- ja alamäkiä, mutta yleisesti ottaen olen tyytyväinen siihen, miten pelit ovat sujuneet.

Audette on iskenyt 10 maalia ja antanut 33 maalisyöttöä. Ylivoimalla annettuja maalisyöttöjä on peräti 18, ja tuolla määrällä hän on Liigan jaetulla kakkossijalla Kristian Kuuselan kanssa vain yhden ylivoimasyötön päässä Petri Kontiolasta.

– Pidän ehdottomasti itseäni pelintekijänä, mutta on maalien tekeminenkin totta kai mukavaa.

– Se, millä on merkitystä pelien ja kauden päätteeksi, on se, kuinka monta maalia joukkue on tehnyt. Jos olen pystynyt auttamaan siinä syötöilläni, se kelpaa minulle.

Koronarajoitukset ovat pitäneet Audettenkin kosketukset faneihin minimissä.

– Se on harmi. Kun fanit olivat hallissa alkukaudella, he olivat mahtavia ja hallissa oli energiaa. Harmi, että he eivät voi olla paikalla. En saa täyttä Suomi-kokemusta, hän sanoo, eikä allekirjoita suomalaisten omiin oloihinsa vetäytyvää luonnetta täysin:

– Olen tavannut kuitenkin hyvin sosiaalisia ihmisiä, joten eiköhän täällä ole molempia.

Mitä haluat tuoda esiin omassa pelissäsi vielä nähtyä enemmän tänä keväänä?

– Haluan pelata parasta peliäni, kun playoffsit alkavat, ja tärkeitä pelejä pelataan. Haluan auttaa silloin joukkuettani mahdollisimman paljon, mennä pitkälle ja voittaa. On hienoa, kun fanit ovat takanamme ja meillä on joukkue, jolla on mahdollisuus mennä pitkälle.

Lukko kohtaa torstaina vieraissa Pelicansin.

***
Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha