Neljännesfinaalit 2021: Muistatko nämä kohtaamiset?

19.4.2021
Neljännesfinaalit 2021: Muistatko nämä kohtaamiset?

Joukkueiden kärkihyökkääjät ovat avainrooleissa ratkaisupelien käynnistyessä: Eemeli Suomi (vas.), Jere Sallinen, Kai Kantola, Josh Kestner, Cody Kunyk, Daniel Audette, Hannes Björninen ja Anton Levtchi.

Liiga-kauden kahdeksan parasta joukkuetta ovat tositoimissa maanantaina, kun neljännesfinaalit pyörähtävät käyntiin. Muistatko, miten joukkueiden aiemmissa playoffs-kohtaamisissa on käynyt?

Lukko – Ilves

Joukkueet ovat kohdanneet playoffs-sarjoissa aikaisemmin kolmesti. Vuosina 2007 ja 2008 ne olivat vastakkain 1. kierroksella, ja kotiedulla otteluihin lähtenyt Ilves vei sarjat molemmilla kerroilla nimiinsä voitoin 2-1.

Sykähdyttävin joukkueiden yhteenotto on 33 vuoden takaa. Kaudella 1987-88 Ilves voitti runkosarjan vakuuttavien esitysten jälkeen. Neljän joukkueen playoffs-peleissä Ilves sai vastaansa neljänneksi sijoittuneen Lukon, joka pystyi järjestämään jättiyllätyksen. Lukko voitti kahdesti Tampereella ja marssi finaalisarjaan suoraan kolmessa ottelussa.

Sarjat yhteensä:
Ottelusarjojen voitot: 1-2
Otteluvoitot: 5-4

TPS – Pelicans

Yhteistä playoffs-historiaa on kertynyt kolmelta eri keväältä. Joukkueet olivat viimeksi vastakkain 1. kierroksen otteluissa keväällä 2007. Runkosarjassa 10:nneksi sijoittunut Pelicans yllätti TPS:n ja vei sarjan suoraan kahdessa ottelussa.

Vuosituhannen alussa TPS isännöi kahdesti neljännesfinaalisarjaa Pelicansia vastaan. Vuonna 2001 hallitseva mestari vei sarjan suoraan kolmessa ottelussa yhteismaalein 13-1. Vuotta myöhemmin runkosarjan nelonen ja viitonen ottivat yhteen tasaisemmin, kun TPS vei kaksi jatkoaikaottelua sisältäneen sarjan voitoin 3-1.

Sarjat yhteensä:
Ottelusarjojen voitot: 2-1
Otteluvoitot: 6-3

HIFK – Kärpät

HIFK ja Kärpät kohtaavat jo neljäntenä peräkkäisenä playoffs-keväänä. Kahtena edellisenä keväänä Kärpät on voittanut HIFK:n semifinaalisarjassa: huhtikuussa 2018 ne tahkosivat täyden seitsemän pelin sarjan, jonka Kärpät ratkaisi edukseen viimeisen ottelun 2–1-kotivoitolla.

Vuotta myöhemmin kotietu piti semifinaalisarjan viidessä ensimmäisessä ottelussa, mutta sarjan kuudennessa pelissä Kärppien ryöstöretki Helsinkiin toi 3–0-voiton ja sarjan ratkaisun.

Vuosien 1980, 1987, 2004 ja 2006 (pronssiottelu) kohtaamisista ottelusarjojen voitot ovat Kärppien eduksi 3-1. HIFK on voittanut kolmen vuoden takaisen 1. kierroksen kohtaamisen (2-0) lisäksi semifinaalisarjan Kärppiä vastaan keväällä 1980, jolloin se marssi Suomen mestaruuteen.

Sarjat yhteensä:
Ottelusarjojen voitot: 2-5
Otteluvoitot: 13-16

Tappara – KalPa

Joukkueet kohtaavat playoffs-sarjassa kuudennen kerran. Voitot edellisistä kohtaamisista ovat Tapparan eduksi 4-1. Viimeksi joukkueet olivat vastakkain kolme vuotta sitten neljännesfinaaleissa. Silloin Tappara haki kaksi voittoa Kuopiosta ja vei sarjan 4-2.

Vuonna 2017 KalPa pelasi finaalisarjassa Tapparaa vastaan. Kuopiolaiset voittivat sarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta Tappara nousi neljällä peräkkäisellä voittopelillään Suomen mestaruuteen.

Vuonna 2010 runkosarjassa toiseksi sijoittunut KalPa piti ennakkosuosikin otteensa neljännesfinaalisarjassa Tapparaa vastaan. Kaksi viimeisintä ottelua ratkesi KalPan eduksi jatkoajoilla.

Sarjat yhteensä:
Ottelusarjojen voitot: 4-1
Otteluvoitot: 13-8


---
Julkaisija: Antti Seppänen