JYPin valmennusryhmä vahvistuu

30.4.2021
JYPin valmennusryhmä vahvistuu

Marko Tuomainen valmensi neljä edelliskautta KalPassa. (Kuva: Atte Rissanen)

JYPin valmennusryhmä saa uuden nimen, kun Jukka Ahvenjärven johtamaan valmennustiimiin liittyy mukaan 49-vuotias Marko Tuomainen. Neljä edelliskautta KalPan apuvalmentajana toiminut Tuomainen on tehnyt JYPin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

- Marko Tuomainen on erinomainen kiinnitys Ahvenjärven johtamaan valmennusryhmään. Tuomaisella on poikkeuksellisen kova pelaaja- ja koulutustausta valmentajan työhön, ja hän on asettanut itsellensä kovat tavoitteet valmentajan uralleen. Tiedän Tuomaisen pystyvän kehittämään omalla valmennuksellaan meidän nuoria hyökkääjiämme modernin ja voittavan jääkiekon vaatimuksiin kiekollisen ja kiekottoman hyökkäyspelin osalta, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen seuran sivuilla.

Viime kaudella JYPin valmennustiimiin liittynyt Jukka Varmanen ja JYPissä liiga- ja U20 joukkueiden valmennuksessa jo kaudesta 2011-2012 mukana ollut maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä jatkavat Ahvenjärven kipparoimassa valmennustiimissä 1+1-vuotisilla sopimuksilla. Hyytiän vastuulla on tulevalla kaudella liiga- ja U20 joukkueen maalivahtivalmennus.

- Varmasen ja Hyytiän kiinnityksillä halusimme pitää seurassa kaksi kovan luokan ammattivalmentajaa. Varmasella ja Hyytiällä on tinkimätön ote omaan valmennustyöhönsä ja he täydentävät omalla erikoisosaamisillaan erinomaisesti "Jusun" valmennusryhmää, kommentoi Viitanen.

JYPin valmennustiimin täydentävät fysioterapeuttina ja fysiikkavalmentajana jatkava Jari Pekkola ja joukkueen sekä valmennuksen psyykkisenä valmentajana toimiva Marko Malvela. Malvela on mukana JYPin valmennustiimissä JYP Jyväskylä Oy:n ja Jyväskylän Urheiluakatemian yhteistyön kautta.


---
Julkaisija: Salttu Forsström