TPS ja Tappara tasoittivat semifinaalisarjat perjantaina

30.4.2021
TPS ja Tappara tasoittivat semifinaalisarjat perjantaina

Tappara katkaisi Lukon 12 ottelun voittoputken. (Kuva: Elmeri Elo)

Perjantain semifinaalikamppailuita hallitsivat vierasjoukkueet. Tappara sekä TPS tasoittivat ottelusarjat.

Lukko – Tappara 1–4 (1-1, 0-1, 0-2)
Otteluvoitot 1–1
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara tasoitti semifinaalisarjan perjantaina. Samalla tamperelaiset katkaisivat Lukon 12 ottelun voittoputken. Kotijoukkue avasi maalihanat kuitenkin ensimmäisenä. Lukon ainoan pistemerkinnän ottelussa tehnyt Kristian Pospisil ryösti kiekon omalla siniviivallaan ja kuljetuksen jälkeen viimeisteli avausmaalin ohi Christian Heljangon. Lukon johtoasema ei kauaa kestänyt, sillä Lassi Vahatalo tasoitti lukemat vain 10 sekuntia myöhemmin. Ottelun voittomaali syntyi toisessa erässä ylivoimalla, kun Charles Bertrand iski kevään ensimmäisen osumansa.

Lukko haki tasoitusta päätöserässä vimmatusti, mutta Heljanko pysäytti Tapparan puolustuksen avustuksella jokaisen raumalaisten yritysten. Tappara viimeisteli kaksi viimeistä osumaansa viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin.

HIFK – TPS 2–3 JA (2-1, 0-0, 0-1, 0-1)
Otteluvoitot 1–1
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS päätti HIFK:n voittoputken ja tasoitti semifinaalisarjan perjantaina. Vieraat eivät johtaneet ottelussa sekuntiakaan, mutta turkulaiset kampesivat itsensä tasoihin kahdesti napaten voiton lopulta jatkoajalla. HIFK aloitti maalinteon avauserässä Juha Jääskän osumalla. Vain 12 sekuntia tästä ja Josh Kestner tasoitti lukemat. Helsinkiläiset nappasivat johdon vielä ensimmäisessä erässä Jere Sallisen maalatessa ajassa 11:07.

Maalittoman toisen erän jälkeen TPS tasoitti lukemat ylivoimalla Ville Lajusen toimesta. Varsinaisella peliajalla ei ratkaisua syntynyt, joten sankarin viitta oli tarjolla jatkoajalla. Huutoon vastasi Ruslan Ishakov. Maali oli venäläiselle ensimmäinen Liigan playoffseissa sekä illan toinen piste.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth