HIFK ja Tappara kohtaavat pronssiottelussa

5.5.2021
HIFK ja Tappara kohtaavat pronssiottelussa

HIFK ja Tappara päättävät kautensa pronssiottelussa. (Kuva: Juuso Pellava)

Keskiviikkona pelataan Liigaa yhden ottelun verran, kun HIFK ja Tappara ottavat yhteen pronssiottelussa. Tappara hakee jo kahdeksatta peräkkäistä mitalia, kun HIFK:lle mitali olisi neljäs 2010-luvun aikana.

HIFK – Tappara
>> Kokoonpanot

HIFK ja Tappara päättävät kautensa keskiviikkona pelattavaan pronssiotteluun. TPS oli semifinaaleissa HIFK:ta parempi otteluvoitoin 3–1 ja Tappara puolestaan jäi Lukon jalkoihin, kun raumalaiset etenivät finaaleihin, niin ikään otteluvoitoin 3–1. HIFK ja Tappara kohtasivat runkosarjassa neljästi ja voitot kirjattiin helsinkiläisten hyväksi 3–1. Otteluista jokainen päättyi yhden maalin erolla ja kolmesti edettiin jatkoajalle asti.

Tappara on peräti seitsemän mitalin putkessa, kun joukkue napsi vuosina 2012–19 kahden mestaruuden lisäksi neljä hopeaa ja yhden pronssin. Joukkueiden edellisestä pronssikohtaamisesta on varsin lyhyt aika, sillä viimeksi kun Liigassa jaettiin mitaleita keväällä 2019, olivat juuri Tappara ja HIFK pronssiottelussa. Tuolloin Tappara voitti jatkoajalla, 1. jatkoerässä Tomas Zaborskyn maalilla ajassa 75.11. HIFK on voittanut 2010-luvun aikana mitalin kolmesti. Keväällä 2011 joukkue juhli mestaruutta, 2016 tuloksena oli hopeaa ja keväällä 2018 irtosi pronssia.


---
Julkaisija: Markus Viljanen