Mestariluotsi Virta iloitsee: "Kreivin aikaan pääsin joukkueen kanssa taas tekemisiin"

12.5.2021
Mestariluotsi Virta iloitsee: "Kreivin aikaan pääsin joukkueen kanssa taas tekemisiin"

Liiga ja Cinderella nostavat esille Liigan playoffs-sarjojen tuhkimotarinoita – onnistumisia, ilmiöitä ja henkilöitä niiden takana. Kauden viimeisen tuhkimotarinan päähenkilö on mestarivalmentaja Raumalta.

Päävalmentaja Pekka Virta, 52, on yksi niistä ihmisistä, joihin Rauman Lukon tämänkeväinen Suomen mestaruus henkilöityy. Vuodesta 2017 lähtien Lukkoa luotsannut Virta taisteli alkuvuodesta koronavirusta vastaan teho-osastolla, mutta pääsi lopulta takaisin vaihtoaitioon nauttimaan joukkueensa esityksistä.

– Kyllä tässä vähän on sellainen tunne, että kaikki on jo sanottu. Mutta kreivin aikaan pääsin joukkueen kanssa taas tekemisiin ja hyvään lopputulokseen. Pelaajien kanssa tästä on tullut puhuttua ja kyllä se sairastelun aika oli vaikeaa monella tavalla, Virta kertoo.

Playsoffs-otteluissa Lukon luistimiin jäivät ensin Ilves ja Tappara. Finaalisarjassa TPS kaatui otteluvoitoin 3-1.

– Peleissä näkyi voittamisen paine, mutta positiivinen yllätys oli se, kuinka hyvin pelaajat sen käsittelivät, Virta huomauttaa.

Lukko oli vahva läpi talven tämän kauden Liigassa. Runkosarjan voitto irtosi selkeällä erolla seuraaviin ja playoffs-otteluissa tuli vain muutama yksittäinen notkahtaminen.

– Kausi lähti hyvin liikenteeseen. Alusta asti tekeminen oli hyvällä tasolla ja joukkue oli yhtenäinen läpi kauden, Virta painottaa.

Mestaruus oli Raumalle ensimmäinen sitten kevään 1963.

– Tämä on ollut Raumalle paljon isompi juttu kuin osasin itse odottaa. Olisihan se ollut vielä hienompaa, jos olisi voinut olla yleisöä hallilla, Virta sanoo.

Nyt Raumalla kuitenkin juhlitaan mestaruutta.

– Vähitellen tässä on aika lähteä kiertämään kaupunkia ja illanviettoon, Virta kertoo.

– Muuten on keskityttävä toipumiseen, että pääsisi lopullisesti näistä härveleistä eroon, Virta viittaa happiviiksiin ja muihin apuvälineisiin, joita hän on tarvinnut koronasta toipumiseen.


Cinderella Eco Group on norjalainen perheyritys, jolla on yli 20 vuoden kokemus Cinderella-polttokäymälöiden valmistuksesta ja markkinoinnista. Cinderella on moderni, vedetön ja ympäristöystävällinen ratkaisu käymäläjätteen käsittelyyn. Luotettavat ja korkealaatuiset Cinderella-käymälät tuo Suomeen Biolan Oy.


---
Julkaisija: Aija Saha