Ville Peltonen HIFK:n peräsimeen

17.5.2021
Ville Peltonen HIFK:n peräsimeen

Tuttu nimi palaa Nordeskiöldinkadulle. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK:n päävalmentajaksi on nimitetty Ville Peltonen, 48. HIFK:n entisen kapteenin sopimus kattaa kolme seuraavaa pelikautta.

Peltonen on viimeksi työskennellyt viisi viime vuotta Sveitsissä Lausanne HC:n päävalmentajana ja SC Bernin apuvalmentajana. Sitä ennen Peltonen työskenteli kaksi kautta HIFK:n valmennuspäällikkönä ja U20-joukkueen valmennustiimissä. Tällä hetkellä Peltonen on Saksan maajoukkueen apuvalmentajana valmistautumassa MM-kisoihin.

Pelaajana Peltonen edusti HIFK:ta kahdeksan kauden ajan ja oli niistä neljä viimeistä joukkueen kapteeni. Urallaan Peltonen pelasi NHL:ssä kahdeksan kautta, Sveitsissä kolme, Ruotsissa yhden ja KHL:ssä yhden pelikauden. Hän edusti Suomea 13. MM-kisoissa, neljä kertaa olympialaisissa ja kaksi kertaa maailmancupissa.

Peltonen on voittanut MM-kisoissa kultaa 1995 ja kolme hopeaa ja kolme pronssia. Olympialaisissa hän on voittanut kerran hopeaa ja kolme kertaa pronssia, sekä kaksi SM-kultaa ja kaksi Sveitsin mestaruutta.

– Tämä on minulle kotiinpaluu monella eri tasolla. Helsinki on minun ja perheeni koti, niin on myös HIFK. Kolmas on paluu Nordikselle. On hienoa ja suuri kunnia palata HIFK:hon valmentajana juuri nyt, kun pelaamme vielä siellä missä olen rakastunut jääkiekkoon ja HIFK:hon, Peltonen sanoo seuran tiedotteessa.

Peltosen johtamaan valmennustiimiin kuuluvat Samuel Tilkanen, Cory Murphy, Ari Halttunen, Jan Lundell ja Jussi-Pekka Kurtti. Liigajoukkueen ja HIFK:n juniorien pelaajakehitysvalmentajaksi on nimitetty Kimmo Kuhta.


---
Julkaisija: Jukka Malm