Jacob Andersson vahvistamaan Ässien puolustusta

4.6.2021
Jacob Andersson vahvistamaan Ässien puolustusta

Jacob Andersson saapuu Ässien takalinjoille kahden vuoden sopimuksella. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Ruotsalaispuolustaja Jacob Andersson saapuu Porin Ässiin kahden vuoden sopimuksella. 26-vuotias Andersson siirtyy Ässiin SHL:stä Skellefteån riveistä.

Andersson pelasi kuluneella kaudella SHL:ssä Skellefteån riveissä pudotuspelit mukaanlukien 44 ottelua tehopistein 0+7=7. Puolustaja on pelannut uransa tähän asti Ruotsissa ja Ässät onkin miehen ensimmäinen seura kotimaansa ulkopuolella. Kaiken kaikkiaan Andersson on pelannut SHL:ssä 89 tehopisteillä 2+9=11. Ennen Skellefteån vuosia Andersson pelasi Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla IF Björklövenissä, jossa mies voitti kaudella 2018-2019 puolustajien maalipörssin.

- Halusin kokeilla jotain uutta ja päästä urallani eteenpäin. Tunnen hyvin Ässissä pelanneet Jakob Stenqvistin sekä Maksin Matushkinin ja he puhuivat paljon hyvää sarjasta ja etenkin Ässistä. Keskustelin Tommi Kerttulan kanssa ja minulle tuli tunne, että täällä on tekeillä jotain sellaista, jossa haluan olla mukana.

- Pidän itseäni kahden suunnan puolustajana, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspelaamisessa. Haluan olla monipuolisesti apuna joukkueelle sekä ylivoimapelissä että puolustuspäässä, Jacob Andersson kommentoi Ässien tiedotteessa.

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula näkee uudessa vahvistuksessa ison potentiaalin:

- Jacob Andersson on tasapainoinen luistelija, joka pelaa pää ylhäällä ja pystyy liikuttamaan kiekkoa laadukkaasti. Hänellä on hyvät tekniset ominaisuudet; Jacob pystyy haastamaan jalalla ylöspäin, omaa hyvän laukauksen ja kykenee tekemään numerotulosta viivasta. Hänen vahvuutensa ovat offensiivisen pelin puolella.

- SHL:ssa Jacob oli Skellefteån laadukkaan puolustuksen 7.–8. kaveri. Hän ei pystynyt nostamaan rooliaan kahden kauden aikana ja peliaika jäi sen vuoksi sinne alle 10 minuuttiin ottelua kohti. Allsvenskanissa hän oli puolestaan 22–23 minuutin puolustaja ja numerotulos sen oli mukainen. Kun hän sopeutuu suomalaiseen peliin, hänellä on kaikki ominaisuudet onnistua Ässissä seuraavan kahden kauden aikana.


---
Julkaisija: Henri Niemelä