Felix Sandström on TPS:n uusi maalivahti

7.6.2021
Felix Sandström on TPS:n uusi maalivahti

Sandström liittyy Andrei Kareevin aisapariksi TPS:ään. (Kuva: Teemu Saarinen)

24-vuotias ruotsalaismaalivahti Felix Sandström saapuu Turkuun yhden vuoden sopimuksella Philadelphia Flyersin organisaatiosta.

Sandström aloitti kuluneen kauden Västerviks IK:n riveissä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Viiden ottelun jälkeen matka jatkui Philadelphia Flyersin AHL-joukkueeseen Lenigh Valley Phantomsiin. Siellä otteluita kertyi yhteensä 11 torjuntaprosentilla 90,3%. Sandströmillä on kokemusta 13 ottelun verran AHL:stä ja 96 ottelun verran SHL:stä. Philadelphia Flyers varasi ruotsalalaismaalivahdin vuonna 2015 numerolla 70. Sandström on edustanut Ruotsin maajoukkuetta U17, U18 ja U20 MM-kisoissa. Vuoden 2016 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hänet valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

– Maalivahdin tontti on keskeinen kokonaisuus jääkiekkojoukkueen rakentumista. Halusimme saada Andrei Kareevin vastapariksi laadukkaan maalivahdin, joka tuo maalivahtien arkeen kovan kilpailutilanteen, taustoittaa HC TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio Sandströmin hankintaa.

– Sandström on jo suhteellisen kokenut maalivahti, vaikka onkin vasta 24-vuotias. Hän on isokokoinen veskari, joka tuo meidän puolustuspäähän etsimämme täydennyksen ja vahvistuksen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä