Kanadalaishyökkääjä Sean Collins vuoden sopimuksella HPK:hon

8.6.2021
Kanadalaishyökkääjä Sean Collins vuoden sopimuksella HPK:hon

Sean Collins vahvistaa HPK:n hyökkäystä tulevalla kaudella. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Sean Collins siirtyy HPK:hon saksalaisesta Adler Mannheimista. 32-vuotias kanadalainen omaa kokemusta sekä NHL:stä että KHL:stä.

Collins aloitti kuluneen kauden KHL:ssä Kunlun Red Starissa, jossa 29 otteluun syntyi tehopisteet 2+5=7. Loppukausi meni DEL-liigassa Adler Mannheimissa ja 21 otteluun tuli tehopisteet 1+7=8.

Columbus Blue Jackets varasi hyökkääjän vuonna 2008 numerolla 187 ja NHL-uran 21 ottelusta 19 kuluikin kyseisen joukkueen paidassa. Blue Jacketsin lisäksi Collins on NHL:ssä edustanut Washington Capitalsia. Pohjois-Amerikassa vyölle tuli lisäksi 307 AHL-ottelua tehopistein 64+93=157. Miehen matka jatkui kaudeksi 2016-2017 KHL:ään ja Kunlun Red Starsiin. KHL:ssä Red Starsia ja HK Sochia edustanut Collins on pelannut KHL:ssä yhteensä 269 ottelua tehopistein 51+74=125.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo Collinsin saapuvan HPK:n kärkisentterin paikalle.

– Saamme Seanin tulon myötä joukkueeseemme kokeneen kansainvälisen tason monipuolisen keskushyökkääjän. Sean tuo meille kokemusta ja tehokkuutta peliin sekä luotettavuutta aloituksiin. Hänellä on erittäin hyvä moraali auttaakseen joukkuetta voittamaan pelejä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä