AHL-puolustaja Matthew Abt Rauman Lukon riveihin

11.6.2021
AHL-puolustaja Matthew Abt Rauman Lukon riveihin

Kanadalainen Matthew Abt on ensi kaudella osa Lukon miehistöä. (Kuva: Elmeri Elo)

27-vuotias kanadalaispuolustaja Matthew Abt on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Rauman Lukon kanssa. Abt omaa kokemusta muun muassa AHL:stä.

Abt pelasi viime kaudella 26 ottelua Colorado Avalanchen farmiseurassa Colorado Eaglesissä sekä 11 ottelua ECHL:ssä Utah Grizzliesissä. Tehopisteitä näissä otteluissa kertyi yhteensä 2+10=12. Eaglesin lisäksi puolustaja on pelannut AHL:ää urallaan Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissä. Näissä kahdessa seurassa otteluita on kertynyt yhteensä 118 tehopistein 1+22=23. Miehen meriitteihin kuuluu kaksi NCAA:n mestaruutta kausilta 2014-2015 ja 2015-2016. Lukko on miehen ensimmäinen seura Euroopassa.

- Me saamme jykeväraamisen pelaajan, joka liikkuu tosi hyvin, nopeasti ja sulavasti kokoisekseen. Abt on kahden suunnan puolustaja, joka puolustaa tiiviisti ja tiukasti ja on aina valmis puolustamaan joukkuetovereitaan. Saimme oikein hyvät arviot hänen luonteestaan ja vaikuttaa kaikin puolin erinomaisena joukkuepelaajalta ja hyvältä jätkältä, joka laittaa aina joukkueen edun ensimmäiseksi. Hienoa saada Matthew Raumalle, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä