Tsekkiläinen Filip Pyrochta SaiPan puolustukseen

17.6.2021
Tsekkiläinen Filip Pyrochta SaiPan puolustukseen

Pyrochta saapuu Lappeenrantaan oman maansa pääsarjasta. (Kuva: Kimmo Metsala)

24-vuotias tsekkipuolustaja Filip Pyrochta vahvistaa SaiPan puolustusta tulevalla kaudella. Pelaajan sopimus Lappeenrantaan on 1+1-vuotinen.

Pyrochta pelasi päättyneellä kaudella Tsekin pääsarjassa kahdessa eri joukkueessa: Kometa Brnossa sekä HC Vitkovicessä. Puolustajalle kertyi näissä joukkueissa yhteensä 48 ottelua tehopistein 2+11=13. Pyrochta on kotimaansa sarjojen lisäksi pelannut urallaan kaksi kautta Kanadassa QMJHL:ssä ja yhden kauden Yhdysvalloissa Nashville Predatorsin AHL-joukkueessa Milwaukee Admiralsissa. Puolustaja on urallaan edustanut kotimaataan sekä junioreiden että aikuisten maajoukkueissa. Pyrochta on voittanut maajoukkueurallaan alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa sekä pelannut 17 maaottelua miesten maajoukkueessa.

- Filip on isokokoinen ja luisteluvoimainen puolustaja, joka ei kaihda kamppailutilanteita ja kykenee pelaamaan kaikissa tilanteissa. Hänellä on myös hyvät syöttötaidot. Odotamme, että hän ottaa meillä seuraavan stepin urallaan, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä