Yhdysvaltalainen hyökkääjä Derek Barach saapuu Ässiin

19.6.2021
Yhdysvaltalainen hyökkääjä Derek Barach saapuu Ässiin

Porin Ässien hyökkäys vahvistuu uudella yhdysvaltalaispelaajalla. (Kuva: Tomi Vastamäki)

26-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Derek Barach on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Porin Ässien kanssa. Pelaajalla on kokemusta AHL:stä, mutta Ässät on miehelle ensimmäinen seura Euroopassa.

Barach pelasi päättyneellä kaudella Dallas Starsin AHL-joukkueessa Texas Starsissa 31 ottelua tehopisteillä 3+4=7. Lisäksi otteluita kertyi seitsemän ECHL:ssä Indy Fuelissa. Hyökkääjän uran kolmella AHL-kaudella otteluita on kertynyt yhteensä 101 tehopisteillä 18+14=32. Barach on viettänyt toistaiseksi uransa Yhdysvalloissa ja Ässät on täten miehen ensimmäinen seura Euroopassa.

- Derek on nopeajalkainen pelaaja, joka kamppailee hyvin lähellä laitoja. Hän menee rohkeasti väleihin ja irtokiekkokamppailuihin sekä pystyy pelaamaan ruuhka-alueilla. Hän pelaa jatkuvalla peliotteella ja pelaamisessa on hyvin vähän viivettä.

- Derek on lähtökohtaisesti meillä kolmosketjun pelaaja, mutta tavoitteena on, että hän pystyy ottamaan täällä askeleita ylöspäin seuraavan kahden kauden aikana. Hän hoiti kolmossentterin roolia Texas Starsissa ja pelasi paljon puolustusvoittoista peliä ja alivoimaa. Hän erottui Texasissa edukseen juuri periksiantamattomalla ja nöyrällä asenteellaan. ECHL:n ja yliopiston puolella rooli on ollut ykkösroolin pelaaja ja numerotulos sitä myöden parempi. Totta kai menee oma aikansa, että hän sopeutuu uuteen kulttuuriin, kaukaloon ja pelitapaan, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä